Sipariş Yönetimi

Sipariş Yönetimi

SİPARİŞ YÖNETİMİ

Bazı sektörler müşteri isteklerini baz alarak ürünlerinde değişiklik yapıp satış işlemini değişiklikten ya da ürün talebinden sonra gerçekleştirir. Özellikle bazı mağazacılık ve perakende sektörlerinde sık olarak görülen bu durum karşısında şirketler ve işletmeler bir ürün sipariş zinciri oluşturur ve müşterilerine en doğru ve hızlı şekilde ürünleri tedarik etmeye çalışır.

Bir örnek ile açıklayacak olursak, günümüz mobilya mağazalarının pek çoğu mevcut ürünleri üzerinde müşteri isteklerine göre değişiklikler yapabilmekteler. Müşteri mobilyasını seçtikten ve istediği değişiklikleri belirttikten sonra mağaza müşteri isteklerini not alır ve ürünü sipariş geçer. Eğer ürün elinde bulunmuyorsa yine sipariş geçer. Ürün fabrikadan çıktıktan sonra mağazaya gelir ve mağazada ürünü alıcısına teslim eder. Bu süreçlerin tamamı iyi takip edilmelidir. Çünkü bu süreçlerde yaşanacak sorunlar neticesinde herhangi hata olursa ürün tekrardan fabrikaya gönderilmek zorunda kalabilir, müşteriye yanlış sipariş gönderilebilir ve sonuç olarak zaman ile müşteri kaybına sebebiyet verebilir.

 

SİPARİŞLER NASIL YÖNETİLMELİ?

İşletmelerin aldığı ve verdiği siparişlerin yönetiminin temel kriteri, sipariş işlemlerinin doğru şekilde adım adım yapılması ve takip edilmesidir. Siparişlerin hangi müşteri tarafından verildiği bilinmeli ve siparişin içerikleri sipariş süreci başlangıcından sonuna kadar takip edilmelidir. Bu işlemler için Excel gibi basit yöntemler kullanılmakla birlikte genelde verimli sonuç alınamamaktadır.

JBI ‘BANA ÖZEL’ SİPARİŞ MODÜLÜ

Onlarca fonksiyonel modülünün birbiri ile ilişik olması sayesinde bütün işlemlerinizi tek bir platformdan yönetmenizi sağlayan JBI ‘Bana Özel’ in Sipariş Modülü, siz işletmelerin ve mağazaların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmiştir. Bu sayede takiplerinizi kolayca yapabileceğiniz hızlı ve güvenilir bir sipariş takip sistemine JBI ‘Bana Özel’ ile kolayca sahip olursunuz. Tarih ve saat aralıklarında siparişlerinizi takip edebilir, ister alınan ister verilen siparişleri kolayca listeleyebilirsiniz. Hangi siparişinizin hangi müşterinize ait olduğunu görüp izleyebilirsiniz.

Siparişlerinizi stok grupları, stok kodları, stok cinsleri ya da stok idleri ile takip edebilirsiniz. Bu sayede işletmenizde ne kadar çok sipariş olursa olsun karmaşayı önleyerek sipariş yönetiminizi doğru ve hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap