Sayım Fişi Oluşturma

Sayım Fişi Oluşturma

    JBI programında depolarınızı sayıp, stok güncellemesi yapabilmek için sayım fişi oluşturma işlemini yapmak gerekiyor. Bu yazıda sayım fişi nasıl oluşturulur konusunu inceleyeceğiz. 

    

     Sayım fişi oluşturmak için programda üst menüde yer alan Depo -> Sayım -> Sayım Fişi' ne tıklayıp yeni sayım fişi açabilirsiniz. Açılan sayfada  sayım yapılacak şube ve depo seçilir. Açılan sayım fişi ekranı yukarıdaki görselde yer almaktadır.

    Şube ve depo seçimi yapıldıktan sonra 3 ve 4 numaralı alandan yer alan sırası ile sayım değerlerini uygula, sayım yapılmayan stokları sıfırla gibi seçenekleri kullanabilirsiniz. Sayım değerleri uygulama işlemi eklediğimiz stok sayım dosyamızda bulunan barkodların ilgili depodaki barkodlara göre karşılaştırma yapıp, stok bakiyesinin güncelleme işlemini yapacaktır. Sayım yapılmayan stokları sıfırla seçimini işaretlediğiniz takdirde, 2 numarada seçilmiş olan deponun barkod ve sayım değeri girilmeyen değerlerini o depoda sıfırlama işlemi yapacaktır. Eğer işaretleme yapmadıysanız ilgili depoda olup sayım fişinde olmayan barkodlu ürünlerin depo bakiye değerleri olduğu gibi kalacaktır.

     Gelelim stok dosyamızı görselde belirtilen  5 numaralı sekmeden yükleme işlemine. Sayım dosyası yükle sekmesinde 6 numaralı ile işaretli olan yere tıklayıp, barkodlu sayım dosyasını seçelim. Seçme işlemini yaptıktan sonra sayım dosyasını oku (7) demeliyiz. Bu aşamada bir süre bekleyebilirsiniz. 


    Sayım işlemi bittiğinde ekranınızda sayım bilgileri sekmesi gelecek. Bu sekmede mevut olan bakiyeyi ve sayılan miktarı görebilirsiniz. Sayım değerleri kontrol edebilirsiniz. Eğer bir yanlışlık yok ise Kaydet deyip sayım fişini kayıt altına alabilirsiniz. 

UYARI !!!    ->   Kaydet butonuna basılmadığı takdirde ilgili depo bakiyesinde değişiklik yapılmayacaktır. 


    Bu işlemleri doğru bir şekilde gerçekleştirdiyseniz sayım fişiniz oluşmuş ve ilgili depo bakiyelerini sayma  işlemini tamamlamışsınız demektir. Farklı depoyu saymak için aynı işlemleri tekrarlayabilir sayım fişi oluşturabilirsiniz. 

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yap